Εκδηλώσεις

ΜΒ
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου ξεκινάει η Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα έχει τη δική του παρουσία στην έκθεση στο περίπτερο 156. Στο πλαίσιο της έκθεσης το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα οργανώσει εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση δύο εκδόσεών του σχετικών με τη μάχη ενάντια στον εθνικισμό: “Μαρξισμός κι Εθνικισμός” του Κρις Χάρμαν και “Μακεδονικό, η Κρίση στα Βαλκάνικα και η Εργατική Τάξη”. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μμ και θα μιλήσουν η πανεπιστημιακός Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος της ΕφΣυν Τάσος Κωστόπουλος κι ο διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης, Πάνος Γκαργκάνας.

 


ΜΒ
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα είναι στο τετραήμερο Μαρξισμός 2018 που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις 17 - 20 Mάη στη ΝΟΠΕ (Νομική - Σόλωνος 57).

 


ΜΒ
Αφίσες της Επανάστασης - Συζητάμε για τις αφίσες του Κόκκινου Οκτώβρη στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Τρίτη 19 Δεκέμβρη, 7μμ
Λήδα Καζαντζάκη, ιστορικός τέχνης, Κώστας Πίττας, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

Πάνω από 60 τίτλοι για τη Ρώσικη Επανάσταση και το κύμα των επαναστάσεων που την ακολούθησε.
• Έκθεση φωτογραφίας, Ρώσικη Πρωτοπορία, Αφίσες του Οκτώβρη • Προβολή βίντεο • Παζάρι βιβλίου με μεγάλες εκπτώσεις • Νέες κυκλοφορίες.

 


ΜΒ
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα είναι στο διήμερο Οκτώβρης 1917 - 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις 4 και 5 Νοέμβρη στη Νομική (Σόλωνος 57).

 


ΜΒ
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου στον πεζόδρομο του Θησείου (26 Μάη ως 11 Ιούνη) στο περίπτερο 8.
Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση και τα 50 χρόνια από τη Χούντα.
Το Σάββατο 10 Ιούνη, στις 8μμ, θα γίνει στο χώρο της Έκθεσης η παρουσίαση της νέας έκδοσης του ΜΒ "Η Μόσχα του Λένιν" του Αλφρέντ Ροσμέρ, με ομιλητές τη Δήμητρα Κυρίλου (μεταφράστρια), τον Άλκη Ρήγο (καθηγητή στο Πάντειο παν/μιο) και τον Κώστα Πίττα (επιμελητή της έκδοσης).

 


Serge
100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση,
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο παρουσιάζει το βιβλίο του Βίκτορ Σερζ, Έτος Ένα της Ρώσικης Επανάστασης, την Παρασκευή, 7 Απρίλη, 6μμ., στο POLIS ART CAFÉ, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου.
Θα μιλήσουν:
Παρασκευάς Ψάνης, μεταφραστής του βιβλίου
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, αναπλ. καθηγήτρια, τμήμα Σλαβικών σπουδών ΕΚΠΑ
Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος, Εφημερίδα Συντακτών
Λέανδρος Μπόλαρης, συγγραφέας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

 


Serge
150 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Κεφάλαιου. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο παρουσιάζει το βιβλίο του Alex Callinicos "Η Αποκρυπτογράφηση του Κεφάλαιου, Το Κεφάλαιο του Μαρξ και η πορεία του", την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, 6.00μμ, στο POLIS ART CAFÉ, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου.
Θα μιλήσουν:
Χρήστος Λάσκος, οικονομολόγος, εκπαιδευτικός
Χριστίνα Καρακιουλάφη, επίκ. καθηγήτρια Πανεπ. Κρήτης
Βασίλης Δρουκόπουλος, ομότ. καθηγητής Πανεπ. Αθήνας
Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

 


Islamofobia
Στο δρόμο για το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο παρουσιάζει το βιβλίο "Η πάλη ενάντια στην ισλαμοφοβία", την Τρίτη, 17 Γενάρη, 7μμ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Θα μιλήσουν:
Αλεξάνδρα Πολιτάκη, πολιτικός επιστήμων - ακτιβίστρια
Τζαβέντ Ασλάμ , Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Λέανδρος Μπόλαρης, από τους συγγραφείς του βιβλίου

 


EE
Την Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2017, στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Κρίση στην ΕΕ και αντικαπιταλιστική εναλλακτική".
Θα μιλήσουν:
Νίκος Στραβελάκης, οικονομολόγος, καθηγητής ΝΟΠΕ
Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
Μαρία Στύλλου, περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω

 


Katse kala Gerasime
Katse kala Gerasime ΜΒ Οι εισηγήσεις του Δημήτρη Σκλαβενίτη και του Γιώργου Πίττα στην παρουσίαση του βιβλίου.

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο παρουσιάζει το βιβλίο "Κάτσε καλά Γεράσιμε..." Μαθητικό κίνημα και καταλήψεις 1974-2000 την Τρίτη 18 Οκτώβρη 7.30 μμ στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Θα μιλήσουν: Ο συγγραφέας Δημήτρης Σκλαβενίτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Πίττας,

 


Kefalaio
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο συμμετέχει στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου ως τις 22 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 25.
Σας περιμένουμε καθημερινά 6 μ.μ. έως 10.30 μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο ως τις 11 μ.μ., και Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως 10.30 το βράδυ.

 


Kefalaio
Μεγάλη επιτυχία είχε η συμμετοχή του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στο τετραήμερο φεστιβάλ Μαρξισμός 2016 στην ΑΣΟΕΕ (απ' όπου η φωτογραφία). Στις 25 Ιούνη το ΜΒ θα βρίσκεται στην Γιορτή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.

 


Kefalaio
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα βρίσκεται στο τετραήμερο φεστιβάλ "Μαρξισμός 2016" στην ΑΣΟΕΕ από την Πέμπτη 19/5 ως την Κυριακή 22/5.
Με τη νέα έκδοσή μας "Η Αποκρυπτογράφηση του Κεφάλαιου" του 'Αλεξ Καλλίνικος και με εκατοντάδες τίτλους για όλα τα θέματα που συζητιούνται σήμερα στην Αριστερά.

 


Roza
Την Τρίτη 19 Απρίλη, 7μμ, ο Προκόπης Παπαστράτης (καθηγητής στο Πάντειο) και ο Κώστας Σκορδούλης (καθηγητής στο ΕΚΠΑ) παρουσιάζουν το βιβλίο του Τόνι Κλιφ "Ρόζα Λούξεμπουργκ" στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. 
Συντονίζει ο Λέανδρος Μπόλαρης, που έγραψε τον πρόλογο του βιβλίου.

 


Gremiste-fraxti
Την Πέμπτη 17 Μάρτη, 7μμ, ο συγγραφέας του βιβλίου Χάρης Αθανασιάδης (καθηγητής παν/μιου Ιωαννίνων) και ο Κώστας Βλασσόπουλος (καθηγητής παν/μιου Κρήτης) παρουσιάζουν το βιβλίο "Τα αποσυρθέντα βιβλία" στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

 


exof_margiolis
Την Τρίτη 16 Φλεβάρη στις 7μμ ο Γιώργος Τσιάκαλος (καθηγητής ΑΠΘ) και ο Θανάσης Καμπαγιάννης (Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ) παρουσιάζουν το βιβλίο "Γκρεμίστε το φράχτη - Ανοίξτε τα σύνορα" στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

 


exof_margiolis
Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 7μμ ο Δημήτρης Μαριόλης (ιστορικός και συνδικαλιστής δάσκαλος) μιλάει για το βιβλίο του "Η αδύνατη ταξική ανακωχή" στο χώρο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου.

 


Polytechneio
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, όπως κάθε χρόνο, θα είναι στις τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 


Liberatos-Meta-ton-emfylio-ekdiloseis
Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 7μμ στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο: Ο Μιχάλης Λυμπεράτος μιλάει για το νέο του βιβλίο "Μετά τον Εμφύλιο - Πολιτικές διαδικασίες και κοινωνική πόλωση στις απαρχές της προδικτατορικής περιόδου"

 


Ekthesi-Zappeio-2015
Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο από την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη έως την Κυριακή 11 Οκτώβρη.Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα βρίσκεται στο περίπτερο Νο 39.

 


Iouliana
Tο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα είναι με όλα του τα βιβλία στη συζήτηση "Ιουλιανά 1965" την Πέμπτη 16 Ιούλη, 8μμ στην πλατεία Εθνικής αντίστασης (πρώην πλατεία Κοτζιά-Δημαρχείο Αθήνας).

 


Omofylofilia
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα είναι με όλα του τα βιβλία το Σάββατο 13 Ιούνη "Athens Pride" στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 


Marxismos2015
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα είναι με όλα του τα βιβλία στο τριήμερο 21-24 Μάη"Μαρξισμός 2015" στο ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ).

 


21March2015-poster
Το Σάββατο 21 Μάρτη το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα είναι στην Ομόνοια στις 2μμ και στο Σύνταγμα στις 4μμ, συμμετέχοντας στο αντιρατσιστικό/αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

 


21March2015-poster
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα συμμετέχει στην εκδήλωση-συζήτηση της Εργατικής Αλληλεγγύης με θέμα:
"Τα αποτελέσματα των εκλογών-Νέα καθήκοντα για το εργατικό κίνημα και την Αντικαπιταλιστική Αριστερά"
Τετάρτη 28 Γενάρη 2015, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, ΑΣΟΕΕ, Αθήνα.

 


 

Pouliopoulos
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Πολιτικών & Κοινωνικών Ερευνών "Παντελής Πουλιόπουλος" με θέμα:
“Ο Παντελής Πουλιόπουλος και η εποχή του”
Για τα 80 χρόνια από την έκδοση του βιβλίου του Π. Πουλιόπουλου, "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα",
12 και 13 Δεκεμβρίου 2014, Αμφιθέατρο Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, Μαρασλή 4, Αθήνα.

http://www.ipsr-pouliopoulos.org/ekdiloseis