Video

Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023

Βίντεο της εκδήλωσης-παρουσίασης της 2ης αναθεωρημένης και συμπληρωμένης έκδοσης του βιβλίου "Ομοφυλοφιλία, σεξουαλικότητα και η πάλη για την απελευθέρωση" του Κώστα Τορπουζίδη από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο Άρεως με ομιλητή τον συγγραφέα του βιβλίου:


Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023

Βίντεο από την εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Αρεως με αφορμή το βιβλίο "Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών" και ομιλήτριες τις: Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου Γεννηματάς, Κατερίνα Θωίδου δημοτική σύμβουλο Νίκαιας-Ρέντη και Μαρία Στύλλου, συγγραφέα του βιβλίου:
 


Παρασκευή 21 Ιούλη 2023

Στον κήπο του Σύλλογου Ελλήνων Αρχαιολόγων το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο οργάνωσε στις 21/7/2023 εκδήλωση αφιερωμένη στον ιστορικό Δημήτρη Λιβιεράτο που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Μια πολιτική συζήτηση για την ιστορία του εργατικού κινήματος τον 20ο αιώνα και το ρόλο του Δημήτρη Λιβιεράτου όχι μόνο να την καταγράψει στα βιβλία του, διασώζοντας τη συλλογική μνήμη των αγώνων της εργατικής τάξης, αλλά συμμετέχοντας και ο ίδιος ενεργά στα ίδια τα γεγονότα. Την εκδήλωση άνοιξαν με τις ομιλίες τους ο Γιώργος Μαυρίκος, επίτιμος πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ο Δημήτρης Κατσορίδας από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ο Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν από τη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας ‘Εποχή’ και η Μαρία Στύλλου από το περιοδικό 'Σοσιαλισμός από τα Κάτω'. Δείτε στο βίντεο τις ο,ιλίες τους και όλες τις παρεμβάσεις στη συζητηση που ακολούθησε.


Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023

Με επιτυχία έγινε και στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου "Κίνα - από μισοαποικία σε υπερδύναμη"" την Τετάρτη 15/2 στο Χώρο Πολιτισμού ΕΝΕΚΕΝ. Την συζήτηση, που συντόνισε η δικηγόρος Αναστασία Παναγιώτου, άνοιξαν ο Χρίστος Μάης από τις εκδόσεις Ψηφίδες, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, εκδότης του ΕΝΕΚΕΝ και ο συγγραφέας του βιβλίου Πάνος Γκαργκάνας. 

 

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Κίνα - από μισοαποικία σε υπερδύναμη» | Χώρος Πολιτισμού ΕΝΕΚΕΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/2/2023


Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2023

Βίντεο από την εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στις 9/2 για το βιβλίο των εκδόσεων Θεμέλιο "Λίγος Εμφύλιος ακόμα" με τις ομιλίες του συγγραφέα του βιβλίου Άγγελου Τσέκερη και του Λέανδρου Μπόλαρη.

 

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Λίγος Εμφύλιος ακόμα» | Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 9/2/2023


Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022

Το βίντεο της εκδήλωσης-παρουσίασης της νέας έκδοσης του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου "Κίνα: από μισοαποικία σε υπερδύναμη" την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022 στην ΕΣΗΕΑ. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Γιώργος Τσιάρας, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Νίκος Στραβελάκης, οικονομολόγος και πανεπιστημιακός του ΕΚΠΑ, ο Μιχάλης Λυμπεράτος, ιστορικός, ο Κώστας Παπαδάκης, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο Πάνος Γκαργκάνας, συγγραφέας του βιβλίου. Τη συζήτηση συντόνισε η Κατερίνα Θωίδου, εργαζόμενη στην Υγεία και δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη. Ηταν μια εκδήλωση ζωντανή γεμάτη με προβληματισμούς και ερωτήματα, που πυροδότησαν και οι σύντομες παρεμβάσεις των εισηγητών. Πήραμε μια πρώτη γεύση από τη συζήτηση που ανοίγει και την οποία το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα συνεχίσει με εκδηλώσεις για το βιβλίο πανελλαδικά.

 

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Κίνα: από μισοαποικία σε υπερδύναμη» | ΕΣΗΕΑ, 21/12/2022


Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2022

Tο βίντεο της εκδήλωσης - παρουσίασης του βιβλίου «Το Δουργούτι της Κατοχής και της Αντίστασης 1941-1944», στην Λέσχη Φιλίας Ν. Κόσμου την Παρασκευή 14/10, με ομιλητές τον συγγραφέα του βιβλίου και εκπαιδευτικό Νίκο Αμπανάβα και τον Σωτήρη Κοντογιάννη, που έχει γράψει την βιβλιοκριτική στο περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω.

 

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Το Δουργούτι της Κατοχής και της Αντίστασης 1941-1944» | Λέσχη Φιλίας Ν. Κόσμου, 14/10/2022


Πέμπτη 15 Σεπτέβρη 2022

Tο βίντεο της εκδήλωσης - παρουσίασης του βιβλίου «ΣΕΚΕ – Οι επαναστατικές ρίζες της Αριστεράς στην Ελλάδα», στην Έκθεση Βιβλίου του Ζαππείου στις 15/9, με ομιλητές τον ιστορικό Μιχάλη Λυμπεράτο και τον συγγραφέα του βιβλίου Λέανδρο Μπόλαρη.

 

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «ΣΕΚΕ – Οι επαναστατικές ρίζες της Αριστεράς στην Ελλάδα» | Έκθεση Ζαππείου, 15/9


Σάββατο 25 Ιούνη 2022

Tο βίντεο της εκδήλωσης - παρουσίασης της τρίτης έκδοσης του βιβλίου «Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών», στην Έκθεση Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου στις 25/6, με ομιλήτριες την Χριστίνα Καρακιουλάφη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης και τη συγγραφέα του βιβλίου Μαρία Στύλλου.

 

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών» | Άλσος Περιστερίου, 25/6


Παρασκευή 3 Ιούνη 2022

Το βίντεο της εκδήλωσης-παρουσίασης του βιβλίου Μαρξισμός Πολιτική και Ψυχική Δυσφορία που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Παρασκευή 3 Ιούνη στην ΕΣΗEΑ.

 

Ο Iain Ferguson συγγραφέας του βιβλίου ήταν ο κεντρικός εισηγητής και τον προλόγισαν η Δώρα-Δήμητρα Τελώνη, επικ. καθηγήτρια στο ΠΑΔΑ και ο Κώστας Πίττας από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Την συζήτηση συντόνισε η Μαρία Μπολοβίνα ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο και τη διερμηνεία έκανε η Μυρτώ Μαργέλη ψυχίατρος και μεταφράστρια του βιβλίου.

 

Βιβλιοπαρουσίαση του "Μαρξισμός, Πολιτική και Ψυχική Δυσφορία" στην ΕΣΗΕΑ


Κυριακή 13 Μάρτη 2022

Ο Αντώνης Φράγκος στην εκπομπή Durruti Club (Στο Κόκκινο 105,5) φιλοξένησε την Κυριακή 13/3/2022, στο πρώτο μέρος της εκπομπής, την Τιάνα Ανδρέου (μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών) σε μια συζήτηση για το βιβλίο της Μαρίας Στύλλου , "Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών" που πρόσφατα κυκλοφόρησε σε τρίτη έκδοση από τις εκδόσεις μας.

Παρουσίαση στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5: "Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών (3η έκδοση-συμπληρωμένη)"


Παρασκευή 22 Γενάρη 2022

Με μεγάλη συμμετοχή και πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Γενάρη το απόγευμα στο Blind Beggar η εκδήλωση παρουσίασης του έκδοσής μας '50 Χρόνια Αγώνες για την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό' που είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚ. Ένα βιβλίο που "υπότιτλός του θα μπορούσε να είναι θεωρία και πράξη", που περιέχει "μισό αιώνα αγώνων του εργατικού κινήματος", αναδεικνύει "αυτό που αποκρύπτει η επίσημη ιστοριογραφία ότι την ιστορία τη γράφουν οι αγώνες των απλών ανθρώπων", είναι μερικές από τις διαπιστώσεις που ακούστηκαν στις εισηγήσεις και τη συζήτηση.

Βιβλιοπαρουσίαση - '50 Χρόνια Αγώνες για την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό'


Κυριακή 16 Γενάρη 2022

Ο Γιώργος Ράγκος και ο Λέανδρος Μπόλαρης μιλούν με τον Αντώνη Φράγκο για το βιβλίο "50 χρόνια για την επανάσταση και τον Σοσιαλισμό" στην εκπομπή "Duruti club" στο KOKKINO 105.5

Παρουσίαση στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5: "50 χρόνια αγώνες για την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό"


Παρασκευή 29 Οκτώβρη 2021

Πέτρος Πιζάνιας "Η Ελληνική Επανάσταση 1821-1830". Εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου Μια πραγματικά ουσιαστική συζήτηση για την επανάσταση του 1821, καθώς πλησιάζει στο τέλος της η χρονιά της επετείου των 200 χρόνων, ήταν η εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου με την παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Πιζάνια «Η Ελληνική Επανάσταση 1821-1830» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας την Παρασκευή 29/10, με ομιλητές τον Λέανδρο Μπόλαρη και τον συγγραφέα του βιβλίου. Παρακολουθήστε όλη τη συζήτηση με τις παρεμβάσεις.

Πέτρος Πιζάνιας "Η Ελληνική Επανάσταση 1821-1830". Εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου


Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021

Το βίντεο της εκδήλωσης-παρουσίασης του βιβλίου "Το 1821 και οι αστικές επαναστάσεις" στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη. Παρακολουθήστε τις ομιλίες του δημοσιογράφου της Εφ Συν Τάσου Κωστόπουλου, των συγγραφέων Σταυρούλας Πανίδου και Λέανδρου Μπόλαρη, τη γραπτή παρέμβση του καθηγητή Ιστορίας στο Ιόνιο παν/μιο Πέτρου Πιζάνια και την παρέμβαση στη συζήτηση του Πάνου Γκαργκάνα, καθώς και πλάνα από το περίπτερο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

"Το 1821 και οι αστικές επαναστάσεις. Παρουσίαση στο 49ο Φεστιβαλ βιβλίου στο Ζάππειο στις 19/9/2021"


Σάββατο 5 Ιούνη 2021 7.00 μμ

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο οργάνωσε εκδήλωση-παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωστή Παπαϊωάννου "Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά. Από το φασισμό στο μεταφασισμό - Η δημοκρατία απέναντι στην νέα ακροδεξιά" αλλά και για τις μάχες που έχει μπροστά του το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα ένα χρόνο μετά την έκρηξη του Black Lives Matter στις ΗΠΑ. Τη συζήτηση άνοιξαν ο συγγραφέας του βιβλίου Κ. Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Πίττας, δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και ένας από τους συγγραφείς της έκδοσης του ΜΒ "Φάκελος Χρυσή Αυγή - Τα εγκλήματα των νεοναζί και πώς να τους σταματήσουμε". Το βίντεο περιλαμβάνει τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις στη συζήτηση που ακολούθησε.

"Αγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά". Κωστής Παπαϊωάννου, Γιώργος Πίττας στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο"


Σάββατο, 17 Απρίλη 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση της νέας έκδοσης του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου "Το 1821 και οι αστικές επαναστάσεις".
Σάββατο, 17 Απρίλη, 7μμ.
Ομιλητές:
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, (καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ), Άννα Καρακατσούλη, (αναπλ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ), Δημήτρης Κουσουρής, (ιστορικός) και οι συγγραφείς Πάνος Γκαργκάνας, Λέανδρος Μπόλαρης, Σταυρούλα Πανίδου.

"Το 1821 και οι αστικές επαναστάσεις"


Σάββατο 13 Μάρτη 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση - Βιβλιοπαρουσίαση: "Τάτλιν - Μνημείο στην Τρίτη Διεθνή, Αριστερός Μοντερνισμός και Οκτωβριανή Επανάσταση"

"Τάτλιν - Μνημείο στην Τρίτη Διεθνή, Αριστερός Μοντερνισμός και Οκτωβριανή Επανάσταση"


Κυριακή 28 Φλεβάρη 2021

Ακούστε τη συζήτηση ανάμεσα στον Λέανδρο Μπόλαρη και τον Αντώνη Φράγκο για το βιβλίο του Ντάνκαν Χάλας "Ο Μαρξισμός του Τρότσκι" την Κυριακή 28 Φλεβάρη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 fm στην εκπομπή durruti club.

"Ο Μαρξισμός του Τρότσκι" στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5


Σάββατο 6 Φλεβάρη 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση της νέας έκδοσης του Μαρξιστικού βιβλιοπωλείου "Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ".
Ομιλητές: Δημήτρης Χριστόπουλος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Πέτρος Κωνσταντίνου, Λένα Βερδέ, Αφροδίτη Φράγκου

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής στο Πάντειο, μιλάει για το βιβλίο "Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ" στη διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο το Σάββατο 6 Φλεβάρη.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, από την Πολιτική Αγωγή των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της ΧΑ, μιλάει για το βιβλίο "Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ" στη διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο το Σάββατο 6 Φλεβάρη.

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, μιλάει για το βιβλίο "Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ" στη διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο το Σάββατο 6 Φλεβάρη.

Η δημοσιoγράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης Λένα Βερδέ μιλάει για το βιβλίο "Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ" στη διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο το Σάββατο 6 Φλεβάρη.

Η δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης Αφροδίτη Φράγκου μιλάει για το βιβλίο "Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ" στη διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο το Σάββατο 6 Φλεβάρη.


Κυριακή 1 Νοέμβρη 2020

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός και μελος του ΔΣ του σωματείου στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μίλησε για το βιβλίο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου "ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ" στην εκπομπή του Αντώνη Φράγκου Durruti Club την Κυριακή 1/11/2020.


Οκτώβρης 2020

Ο Γιώργος Ράγκος μίλησε για το βιβλίο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου "Πανδημία-Κλιματική αλλαγή: ενάντια στον καπιταλισμό της καταστροφής" στα πλαίσια των διαδικτυακών βιβλιοπαρουσιάσεων από τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου τον Οκτώβρη 2020.

Ο Σωτήρης Κοντογιάννης μίλησε για το βιβλίο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου "Ελλάδα-Τουρκία: η σύγκρουση των υποϊμπεριαλισμών" στα πλαίσια των διαδικτυακών βιβλιοπαρουσιάσεων από τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου τον Οκτώβρη 2020.


Παρασκευή 16 Οκτώβρη 2020

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Duncan Hallas "Ο μαρξισμός του Τρότσκι".
Ομιλητές: Δημήτρης Κατσορίδας, Φοίβος Οικονομίδης, Λέανδρος Μπόλαρης

Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση
"O μαρξισμός του Τρότσκι"


Τρίτη 16 Ιούνη 2020

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Λούντου "Μέση Ανατολή - Από το διαρκή πόλεμο στη διαρκή επανάσταση" στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στις 16/6/2020, που έγινε και διαδικτυακά μέσω του zoom

Διαδικτυακή εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση
"Μέση Ανατολή - Aπό το διαρκή πόλεμο στη διαρκή επανάσταση"


Παρασκευή 15 Μάη 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στις 15 Μάη 2020 με βασικούς ομιλητές τον Σωτήρη Κοντογιάννη από το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω και τον Ντίνο Αγιομαμίτη από την Εργατική Δημοκρατία στην Κύπρο.

Διαδικτυακή εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση
"Ελλάδα-Τουρκία - Η σύγκρουση των υποϊμπεριαλισμών"


Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019

Η παρουσίαση του βιβλίου του Νάσου Μπράτσου "Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο το Σάββατο 7/12/19.

Τη συζήτηση άνοιξαν οι Κώστας Πίττας, υπεύθυνος του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου, Μάκης Καβουριάρης, πανεπιστημιακός, Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός, Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συγγραφέας του βιβλίου.

Βιβλιοπαρουσίαση "Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"


Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Στύλλου "Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών" που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/11/18 στην ΕΣΗΕΑ.
Μιλούν:
Άννα Κωνσταντακάκη - δημοσιογράφος
Αλεξία Τσούνη - συντακτική επιτροπή "Το Μωβ"
Μαρία Χαρχαρίδου - συνδικαλίστρια νοσοκομείο Γεννηματάς
Ευαγγελία Κριαρά - σχολική καθαρίστρια
Μαρία Στύλλου - συγγραφέας του βιβλίου, περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω


Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018

Εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στο Ζάππειο "Αριστερές απαντήσεις στις εθνικιστικές υστερίες για το Μακεδονικό".
Με μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση που την παρακολούθησαν πάνω από 80 άτομα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στη φετινή Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο.
Η πανεπιστημιακός Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος της Εφ.Συν. Τάσος Κωστόπουλος και ο Πάνος Γκαργκάνας από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη παρουσίασαν τα βιβλία "Μαρξισμός και εθνικισμός" του Κρις Χάρμαν και "Η κρίση στα Βαλκάνια, το Μακεδονικό και η εργατική τάξη".

"16/9/18 - Τάσος Κωστόπουλος - Μαρξισμός και Εθνικισμός, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

"16/9/18 - Αλεξάνδρα Ιωαννίδου - Μαρξισμός και Εθνικισμός, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

"16/9/18 - Πάνος Γκαργκάνας - Μαρξισμός και Εθνικισμός, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.


Παρασκευή 7 Απρίλη 2017

100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο παρουσίασε την πρόσφατη έκδοσή του “Έτος Ένα της Ρώσικης Επανάστασης” του Βίκτορ Σερζ, την Παρασκευή 7 Απρίλη, στο Polis Art Cafe. Την παρουσίαση, που συντόνισε ο Κώστας Πίττας, υπεύθυνος του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου, έκαναν ο Παρασκευάς Ψάνης, μεταφραστής του βιβλίου, η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, αναπλ. καθηγήτρια στο τμήμα Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ο Λέανδρος Μπόλαρης, συγγραφέας, από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη.


Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017

Με μεγάλη επιτυχία έγινε από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Παρασκευή 17/2 η παρουσίαση του βιβλίου του Alex Callinicos "Η αποκρυπτογράφηση του Κεφάλαιου" στο Polis Art Cafe, με ομιλητές τους Χρήστο Λάσκο, Χριστίνα Καρακιουλάφη, Βασίλη Δρουκόπουλο και Πάνο Γκαργκάνα.


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Κάτσε καλά Γεράσιμε - Μαθητικό κίνημα & καταλήψεις 1974-2000". Οι εισηγήσεις του Δημήτρη Σκλαβενίτη (συγγραφέα του βιβλίου) και του Γιώργου Πίττα (δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη).

"Κάτσε καλά Γεράσιμε - Μαθητικό κίνημα & καταλήψεις 1974-2000". Οι εισηγήσεις του Δημήτρη Σκλαβενίτη (συγγραφέα του βιβλίου) και του Γιώργου Πίττα (δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη), που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Τρίτη 18/10/16.


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Γκρεμίστε το φράχτη - Ανοίξτε τα σύνορα"  (Κατερίνα Θωίδου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Γιώργος Πίττας) στο χώρο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου.

Η ομιλία του Γιώργου Τσιάκαλου στην παρουσίαση του βιβλίου "Γκρεμίστε το φράχτη - Ανοίξτε τα σύνορα" που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Τρίτη 16/2/16.

Η ομιλία του Θανάση Καμπαγιάννη στην παρουσίαση του βιβλίου "Γκρεμίστε το φράχτη - Ανοίξτε τα σύνορα" που οργάνωσε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Τρίτη 16/2/16.


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου "Η αδύνατη ταξική ανακωχή" του Δημήτρη Μαριόλη στο χώρο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου.

Ο Δημήτρης Μαριόλης μιλάει για το βιβλίο του "Η αδύνατη ταξική ανακωχή".

Εισαγωγική παρέμβαση του Λέανδρου Μπόλαρη στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μαριόλη "Η αδύνατη ταξική ανακωχή".

Η παρέμβαση του Ιάσονα Χανδρινού στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μαριόλη "Η αδύνατη ταξική ανακωχή".