"Τρίτη έκδοση του βιβλίου “Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών” "

Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών
Μαρία Στύλλου

174 σελίδες, Τιμή 10€
Εκδόσεις Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

Bιβλιοκριτική
Εργατική Αλληλεγγύη Νο1509, 16 Φλεβάρη 2022

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο προχωράει σε τρίτη έκδοση του βιβλίου της Μαρίας Στύλλου με τίτλο «Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών».  Πρόκειται για το βιβλίο που βοήθησε τα τελευταία τρία χρόνια την προσπάθεια  για να γίνει ξανά η Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών στις 8 Μάρτη απεργιακή.

Η νέα έκδοση είναι συμπληρωμένη και στα κείμενά της και στο φωτογραφικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει. 

Ένα νέο κείμενο είναι ο πρόλογος αυτής της έκδοσης που καλύπτει την περίοδο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώτη έκδοση είχε κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018 και η δεύτερη τον Φλεβάρη του 2019. Από τότε έχει υπάρξει το κύμα των επιθέσεων σε βάρος των γυναικών από τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, αλλά και η κλιμάκωση των αντιστάσεων. Ο πρόλογος ανατρέχει στα γεγονότα αλλά και στα ζητήματα που έχουν ανοίξει και φουντώνουν τη συζήτηση μέσα στο κίνημα.

Ένα δεύτερο συμπλήρωμα είναι αφιερωμένο στην Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη που δραστηριοποιήθηκε σε όλο αυτό το διάστημα συμβάλλοντας στην ανάδειξη της 8 Μάρτη σε απεργιακή κινητοποίηση. Η νέα έκδοση του βιβλίου συμπεριλαμβάνει τις εισηγήσεις  που έκαναν οι ομιλήτριες σε εκδήλωση της Κίνησης στις 27 Μάρτη 2021: η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός και συντονίστρια της Κίνησης, η Φωτεινή Σιάνου, τ. πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών στα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, γραμματέας ΠΟΘΑ, η Χουάνα Σταυριανού, εργαζόμενη σε ξενοδοχείο και μέλος του δικτύου “Καμαριέρα”, η Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζόμενων νοσ. Γεννηματάς και η Σταυρούλα Πανίδου, εκπαιδευτικός.

Το φωτογραφικό αφιέρωμα, τέλος, έχει συμπληρωθεί με μια σειρά φωτογραφίες από τις απεργιακές 8 Μάρτη των τελευταίων χρόνων.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο και βέβαια στον νέο κύκλο εκδηλώσεων που οργανώνει η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη.

2022 "Τρίτη έκδοση του βιβλίου “Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών” "